Снежните врнежи ја блокираа источна Бугарија, 117 населени места без струја

Снежните врнежи во последното деноноќие повторно ги блокираа патиштата во источна Бугарија. Најтешко е ситуацијата на североисток. Речиси сите патишта во област Варна се затворени со исклучок на Варна-Кичево и Варна-Повелјаново. Пристаништето останува затворено. Слична е ситуацијата во областите Добрич и Шумен. Единствениот отворен пат низ област Добрич е Варна-Дуранкулак. Во текот на ноќта ...

⇐ DailyКурир ⇒