Словенија ѝ се закани на Хрватска: Ќе ви ја саботираме туристичката сезона

Словенечкиот министер за надворешни работи, Карл Ерјавец, изјави дека Словенија може да ја саботира хрватската туристичка сезона во случај Хрватска да одбие да примени одлуки на арбитражен суд за Пиранскиот Залив. – Тоа сигурно ќе ѝ наштети на Хрватска. Мислам на оние кои од Австрија и Германија преку Словенија ќе патуваат кон Хрватска. Ако тоа прашање биде отворено и ако арбитражната одлука не ...

⇐ DailyРепублика ⇒