Словенија и Хрватска покажуваат„мускули“ околу границата

Во очекување на пресудата на Меѓународниот суд за арбитража за границата меѓу Словенија и Хрватска во Пиранскиот залив, минатата недела имаше инцидент, а според извештаите на медиумите во двете земји имало и демонстрирање сила меѓу полицијата од двете страни. Љубљански „Дневник“, имено, ја пренесе приказната за словенечкиот рибар Елвина Сабадин кој на 11 мај бил во риболов во водите на ...

⇐ DailyМакфакс ⇒