Приштина е за продолжување на дијалогот до Белград, но со јасни цели

„Зери“ додава дека тие сметаат оти „инсистирањето на директно признавање во текот на дијалогот треба да биде безусловно“. Косовскиот министер за надворешни работи Енвер Хоџај изјави дека Приштина е посветена на продолжувањето на дијалогот со Белград, но со јасно мерливи цели, наведувајќи го взаемното признавање како две независни и суверени држави. - Без взаемно признавање дијалогот нема смисла, ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒