Премиерите на Грција и Турција: меѓусебна поддршка во тешки времиња

Турскиот премиер Бинали Јилдирим разговараше со грчкиот колега Алексис Ципрас во Атина, на кого му порача дека односите на доверба и соработка меѓу Грција и Турција можат да им користат на граѓаните на двете земји.Ципрас истакна дека двете земји имале во минатото потешкотии, но како добри соседи, ниту Грција, ниту Турија не се обиделе да искористат тоа една против друга. „Во тешки времиња, ...

⇐ DailyМакфакс ⇒