Откриен ланец за продажба на бебиња во Бугарија и Грција

Бугарското специјално обвинителство почна голема истрага против 29 Бугари, главно од градот Камено откако грчката полиција откри ланец за продажба на бебиња во Грција. Од почетокот на годината за криумчарење на бебиња се осудени две лица. Во обвинителството велат дека трговијата со бебиња се докажува многу тешко. Казна се добива само ако жртвата на крај не ги добие ветените пари. -Причината е во ...

⇐ DailyМрежа ⇒