Официјални резултати во Србија Вучиќ победил со 55,08 отсто од гласовите

Според официјалните податоци, актуелниот премиер Александар Вучиќ освоил 55,08% од гласовите (2 милиони 12 илјади 788 гласови) на претседателските избори во Србија одржани на 2 април. По жестоката расправа која трaела 4 часа членовите на Републичката изборна комисија (РИК) го усвоија извештајот за конечните резултати, при што 19 членови биле за, а 9 против, најголем дел од опозицијата кои сметаат ...

⇐ DailyСпектра ⇒