Oдбележана годишнина од немирите во Косово – Тачи се срами поради антисрпските манифестации

Официјални претставници на Србија и Срби од Косово, ја одбележаа годишнината од етничките немири кои се случија во март 2004 година во Косово, кога животот го загубија 19 лица, а повеќе илјади ги напуштија своите домови. На 13-годишнината од немирите кои се случија на Косово, официјални претставници на Србија и локални Срби од Косово, присуствуваа на церемонијата одржана во петок во манастирот во ...

⇐ DailyПозитив ⇒