Нишани ги повика албанските партии на дијалог за компромис

Албанскиот претседател Бујар Нишани оцени дека е неопходен дијалог меѓу политичките партии во Албанија, бидејќи, според него, само преку дијалог може да се постигне и компромис. На тој начин, смета Нишани, Албанија ќе може да излезе од длабоката политичка криза. – Сакам да нагласам колку е значајна цивилизациската димензија, димензијата на една зрела политика на соработка, взаемна почит, ...

⇐ DailyМрежа ⇒