Коѕиас: Европа мора да ги едуцира лидерите во Скопје за концептот на политички компромис

Новата влада ја потсмирила реториката и има покоректна комуникација, но сепак ништо суштински не е сменето, изјави грчкиот министер за надворешни работи, Никос Коѕиас во интервју за „ Еуроактив “. Тој вели дека за време на својата посета на Скопје во август, ќе разговара со македонскиот министер за надворешни работи, Никола Димитров, за прашањата што не биле отворени на средбата во Атина, меѓу ...

⇐ DailyФактор ⇒