Изјава на Ципрас по повод 50-годишнината од воениот преврат во Грција

21 Април 1967 е денот кога демократијата во нашата земја беше укината и политичките слободи беа целосно потиснати. Беа потебни седум години борба за да се врати парламентаризмот и да се трасира патот за консолидација на демократијата во нашата земја, изјави грчкиот премиер Алексис Ципрас по повод на 50-годишнината од воениот преврат во Грција.– Денеска им оддаваме почит на оние кои придонесоа во ...

⇐ DailyА1ON ⇒