Хрватска воведе парични санкции за пратениците

Саборот на Хрватска ги изгласа измените на Законот за правата и должностите на пратениците во ова тело со кои тие што нема да присуствуваат на седница ќе бидат парично казнети ,ако немаат оправдано објаснување за отсуството. Измените на законот се предложени од партијата и , како што јави агенцијата Хина, ова ќе биде за првпат пратениците на хрватскиот Сабор да бидат санкционирани на ваков начин ...

⇐ DailyМакфакс ⇒