ХРВАТКА ОТИШЛА НА РАБОТА ВО СЕВЕРНА ЕВРОПА: Еве што раскажува

25 годишната Каролине Мартан од Хрватска во потрага по работа отишла во северна Европа. Нејзина земја од соништата била Данска, а се вработила во Копенхаген. Вели дека младите често зборуваат за иселување, посебно во последно време. Таа студирала економија во Ријека, а додека ја подготвувала дипломската сосема случајно добила шанса да замине во Данска. Додека студирала работела, чувала деца и ...

⇐ DailyФактор ⇒