Грција го затвори долноводот кон Македонија, Бугарија размислува за истата опција

Грција од вчера го затвори и далноводот кон Македонија, што значи не е дозволен транзит на електрична енергија. За иста мерка размислува и соседна Бугарија. Како причина за ваквиот потег се наведуваа високата цена на струјата поради ниските температури во Југоситочна и Централна Европа, како и застојот на повеќе термоенергетски и нуклеарни капацитети во регионот, информираат од ЕЛЕМ. Во ...

⇐ DailyMK News ⇒