Грција го забрани тешкиот товарен сообракај на граничниот премин Евзони

Стотина камиони цистерни заглавија во мегуграничниот простор кај Богородица откако грчките власти утрово ги спуштија рампите за влез на тешки моторни возила. Забраната за тешкиот товарен сообракај доага поради лошите временски услови и состојбата на патиштата во северна Грција. Ова е информацијата што македонските погранични власти ги добиле од граничниот премин Евзони утрово околу 2 часот. ...

⇐ Daily24 Вести ⇒