(ФОТО) За него нема зима - секој ден се капе во море

За Емил Реџеповиќ од Водица кај хрватскиот град Шибеник утрински ритуал е капење во море, иако е многу студено и температурите се под нула. Тој секое утро во 7 часот со велосипед и мантил оди до морето на плажата Вруље, се капе и си оди дома. Ова го практикува веќе 7 години, без разлика на годишното време. Ниту -7 степени не го спречија да се искапе во морето. Тој вели дека се капел и на ...

⇐ DailyФактор ⇒