(ФОТО) ГРЦИЈА: Поплави, студено време и снег на Олимп

Дожд, поплави и снег има во делови од Грција. Еден загинат има од грмотевици, а снег во неделата падна на планината Олимп. Во земјата има и голем пад на температурите. Според Атинската национална опсерваторија лошото време во Грција ќе продолжи барем уште два дена, како најзасегнати ќе бидат јужните и западните делови на земјата. Еден алпинист е во неизвесност на Олимп. Во исто време во ...

⇐ DailyФактор ⇒