ЕВРОСТАТ: Бугарско државјанство најчесто добиваат Руси, Украинци и Турци

Најголем број државјанства во земјите членки на ЕУ добиле Мароканци, Албанци и Турци. Во 2015 година земјите од ЕУ им дале државјанство на околу 840.000 луѓе Во 2015 година Бугарија им доделила државјанства на 1.275 луѓе, од кои 99 проценти не се жители на земји членки на Европската Унија, објави Евростат. Најголем број од нив (17,6 проценти) се Украинци, потоа Руси (16,8) и Турци

⇐ DailyТелеграф ⇒