ЕУ ги скара Словенија и Хрватска

Новата регулатива на ЕУ за спроведување на граничната контрола ги скара Хрватска и Словенија.Додека официјален Загреб бара итно решение за овој проблем, кој викендот создаде колони на граничните премини меѓу двете земји, од Љубљана велат дека билатерални преговори за прашањето на границата со Хрватска нема да има. Хрватската претседателк, Колинда Грабар-Китаровиќ, напиша писмо до претставниците ...

⇐ DailyМакфакс ⇒