Дачиќ: Целта им е голема Албанија, го придодадоа Ниш, утре ќе сакаат и Скопје, Улцињ, Епир

Шефот на српската дипломатија, Ивица Дачиќ, изјави дека Европската унија, САД и Велика Британија ќе бидат дирекно одговорни за последиците доколку не реагираат на изјавата на албанските политичари за обединување на Албанија и на Косово. Ивица Дачиќ вели дека албанските политичари отворено признале дека Прешевската долина треба да е дел од Голема Албанија и дека всушност тоа е крајната цел, ...

⇐ DailyНет Прес ⇒