Дачиќ: Целта им е голема Албанија, го додадоа Ниш, утре ќе сакаат и Скопје, Улциљ, Епир

Дачиќ вели дека политичарите Албанци отворено признаа дека Прешевската долина треба да е дел од Голема Албанија и дека всушност тоа е крајната цел, пренесува „Б 92“. – Муслију го придодаде Ниш,утре тоа ќе биде Скопје, Улцињ, Епир.Ќе проговорат ли ЕУ, САД и Велика Британија за ова, праша Дачиќ. Ако тоа не го направат и овој пат кога голема Албанија стигна до Ниш дирекно ќе одговараат за ...

⇐ DailyКурир ⇒