Бошњак 14 години верувал дека убил Србин: Како си ме убил, гледаш дека сум жив

Октомври 1992, војната во Босна. Се среќаваат двајца војници, едниот Бошњак, другиот Србин. Бошњакот Даут е побрз и го „убива“ Србинот Дане. Четиринаесет години подоцна Даут го препознава Дане во кафуле: „Јас те убив!“, му вели. „Како си ме убил, гледаш дека сум жив.“ „Војната заврши. Даут преживеа. Го преживеа и пеколот во Сребреница. Неколку години помина во Шведска, но се врати. Купи куќа во ...

⇐ DailyСител ⇒