Анкара еден месец ќе паузира со јавни собири

Во Анкара во Турција се забранети секакви демонстрации и јавни собири на јавни места за период од еден месец. Ова се случи по наредба на најголемата општина на Анкара. Мерката се воведува поради ризици кои постојат за безбедноста на градот во врска со добиените од разузнавачките служби предупредувања за планиран терористички напад во турската престолнина. Забраната се воведе во момент кога во ...

⇐ DailyФактор ⇒