(ВИДЕО) Возот им поминува во ходникот од зградата

Chongqing е голем град во Кина на Yangtze реката и има статус на покраина. Населението се проценува на околу 50 милиони жители и архитектите се обидуваат да го искористат секој можен простор. Еден таков пример доаѓа од планинскиот дел на градот каде се наоѓа железничката пруга па возовите мора да одат преку – станбени згради?! Повеќе на следниот линк

⇐ DailyБриф ⇒