„ Велигденски кули “ никнаа во Македонски Брод

Традиционалната културно –туристичка манифестација , која датира уште од османлиското време и годинава се одржа во Македонски Брод, на годинешната манифестација никнаа три Велигденски кули, создадени од човечки тела.. Повеќе илјади жители на Брод и туристи од повеќе градови од земјава, беа присутни на оваа манифестација - Традиционално на вториот ден од големиот христијански празник, во нашиот ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒