Уставот не предвидува враќање на мандатот

Што предвидува легислативата доколку условно не се обезбеди парламентарно мнозинство за формирање влада? Дали мандатот за состав на владиниот кабинет може да се врати? Дали му се доделува на втор кандидат? Дали воопшто некој треба да го добие ако претходно не осигури доволно мнозинство за да состави влада? Ова се само дел од дилемите што се отворија во јавноста откако претседателот Ѓорге Иванов ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒