За унитарноста не се преговара

Во јавноста сѐ повеќе се вжештуваат реакциите на осуда по обелоденувањето на платформата на албанскиот блок партии со која тие го условија своето учество во новата влада. За експертската јавност, меѓу другото, особено небулозно и антиуставно е барањето за двојазичност на целата територија на државата, со што де факто се промовира еден концепт на бинационалност, што е суштинска спротивност од ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒