Во туристичката понуда на Македонија се вклучени повеќе од 230 хотели категоризирани според европски стандарди

Туризмот и хотелиерството се во подем во Македонија. Заради развој на туризмот се повеќе се градат или реновираат поголеми и помали хотелчиња ширум земјава. Во туристичката понуда на Македонија се вклучени нешто повеќе од 230 хотели кои се категоризирани според европски стандарди. Министерството за економија според актуелните законски прописи ги категоризираше овие сместувачки капацитети. Меѓу ...

⇐ DailyСкопје Инфо ⇒