Советот џабе гласаше на последните две седници, одлуките се неважечки?

18.05.2017 Десетината извештаи, предлог-одлуки и согласности што Советот на Општина Кочани го усвои на 61. и 62. седница се невaжечки. Причина за тоа е што Инспекторатот за локална самоуправа оценува оти мандатот на советниците им завршил на 24 март, па тие не можеле после тој датум да одржуваат седници и да гласаат за прашања за кои што претходно имале надлежност. Тоа значи дека меѓу другото, ...

⇐ DailyКанал8 ⇒