Собранието - арена за политички игри без граници

Ред реплика, ред процедурално, ред опструкција. Непотребна дебата заради одолжување, злоупотреба на деловничкото право, прекинати и одложени седници… Собранието, наместо да ги спроведува реформските процеси и да обезбеди нормалното функционирање на системот, веќе на самиот почеток од актуелниот состав се претвори во арена за политички игри без граници, што, секако, не е нешто невидено и за што ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒