Скопски тренд градини на покрив (ФОТО)

Скопје покриено со зелени покриви. Луѓе седнати во свои градини на висококатниците. Жителите од Водно ги облагородуваат дворовите и истовремено одржуваат раззеленети покривни конструкции, живеејќи во симбиоза со природата, а притоа штедејќи енергија и штитејќи го своето здравје. Скопјани со своите зелени покривни решенија ја надоместуваат загубата на градските паркови, уживајќи во својот ...

⇐ DailyСкопје Инфо ⇒