Серија неповрзани настани не може да бидат „геноцид“

Поимот геноцид е многу прецизно дефиниран од Обединетите нации и поради тоа тешко би можел да се употреби како чадор-термин со кој би се опфатила серија настани што не се директно поврзани меѓу себе. Вака дел историчари го коментираат предлогот од платформата на партиите на Албанците со која се бара собраниска декларација за осуда на, како што се вели, геноцидот врз Албанците во Македонија во ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒