СДСМ: Блокадата на Собранието е погазување на Уставот и на правото

Блокадите во Собранието, поттикнувањето тензии меѓу граѓаните и насилства што водат кон целосна парализа на државата е погазување на Уставот и на правото во Македонија и загрозување на стабилноста, соопшти СДСМ. Според партијата, ова се сериозни дела против државните интереси и секоја институција и поединец треба да знае дека повлекува сериозна одговорност. „Вељјаноски и Иванов не смеат да ги ...

⇐ DailyТера ТВ ⇒