Решение на кризата преку почитување на Уставот

Во секоја демократска земја постои Устав што треба да се почитува. Решението на кризата е во Уставот и во демократијата. Ова го порача вчера копретседавачот на институтот „Европски совет за надворешни работи“ и поранешен министер за надворешни работи на Шведска, Карл Билт, кој допатува во посета на Македонија. Поранешниот шведски политичар, и сегашен копретседавач на‎ експертска организација што ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒