Ректорот на УКИМ се обврза да стави крај на содржините со дискриминација во учебниците

По поднесени претставки до Народниот правобранител од страна на коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ во врска со дискриминаторски и вознемирувачки содржини кон ЛГБТ лицата, лицата што употребуваат дроги и лицата што живеат со ХИВ, во учебниците: „Социјална патологија“ од авторите Зоран Сулејманов и Нелко Стојановски; „Психологија на детството и адолесценцијата ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒