Пронајдени се златници во пијано во Велика Британија

6 килограми злато се случајно пронајдени во пијаното на британско училиште... Златниците вредат цело богатство, но не се знае кому му припаѓаат 913-те златници. Златото е прогласено за национално богатство и затоа ќе биде понудено на продажба во музеите. Пијаното било подарено на училиштето минатото лето, а претходните сопственици не знаеле што се крие во него.

⇐ DailyИнтересно ⇒