Професор Мишел Павловски: Во актуелната листа со лектири не најдов посебен принцип според кој е направена

Лектирите не се само оддавање почит на творештвото на овој или оној писател, тие се сензитивна материја преку која се промовира одредена идеологија, преку која децата се насочуваат како да се спознае историјата, светот, животот, а пред сѐ и над сѐ, како да се спознае сегашноста – категоричен е професорот од Институтот за македонска литература од Скопје Длабоко сум убеден дека екипа на стручњаци ...

⇐ DailyФакултети ⇒