Платформата оди во канта или под тепих?

За да го добие мандатот за состав на влада, лидерот на СДСМ, Зоран Заев, требаше да поднесе и да прочита изјава дека во име на формираното парламентарно мнозинство ја гарантира заштитата на унитарноста, сувереноста, територијалниот интегритет, независноста и на мултиетничноста на Република Македонија, како и заштитата на уставниот поредок и на државните интереси. Во својата гаранција што ја ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒