Петчлена комисија работи на преместување на депонијата во Струга

На вчерашната вонредна седница на Советот на општина Струга советниците дискутираа на три предлози за решавање на еколошкиот проблем со депонијата во Струга. Од граѓанската иницијатива „Доста“ информираа дека нивниот претставник Глигор Ќато ги образложил овие предлози на советниците кои развија дебата околу трите точки.Поточно, првата се однесува на превентивни предлог мерки од идно спалување на ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒