ОБЕСШТЕТУВАЊЕ, ПА ПРВА ФАЗА: Последни подготовки за кружниот тек во Припор

Градската власт почна со расчистување на теренот за изградба на улицата Есенинова во Kисела Вода од инфраструктурните пречки кои се наоѓаат на трасата на комплетно новата сообраќајница што треба да се пробие и да се изгради. Kако што објаснуваат од Градот, улицата е зацртана во Генералниот урбанистички план на Скопје и на трасата има трафостаници, магацини, резервоари и други приватни објекти, ...

⇐ DailyСкопје Инфо ⇒