Новата влада треба да има широка поддршка за спроведување на пржинскиот договор и реформите

На новата влада нема да ~ треба широка политичка поддршка од конкретни фактори, ами широката поддршка за исполнувањето на пржинските договори и итните реформски приоритети, објаснуваат од канцеларијата на ЕУ во Скопје. Нивната реакција доаѓа како резултат на изјавата на портпаролката на ЕK во Брисел, Маја Kоцијанчич, која го употреби терминот „широка поддршка“ за новата влада, што можеше да се ...

⇐ DailyДневник ⇒