Неговото височество мандатот

Владата на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ по еднодецениското владеење, речиси половина година функционира како техничка, односно како влада со потрошен мандат. Новоформираното парламентарно мнозинство на СДСМ и на партиите на Албанците до вчера го чекаше мандатот за формирање нова влада. Припадниците на истото тоа парламентарно мнозинство, како и нивните колеги од, сега веќе, опозицијата, веќе половина ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒