Која е најниската температура измерена некогаш во Македонија?

Пред 60 години, на 27 јануари е регистрирана најниската температура во Македонија. Во Берово во далечната 1954 година се измерени минус 31,5 степени Целзиусови. Ваквата температура е евидентирана како најниска во Македонија од 1925 година наваму.

⇐ DailyExclusive ⇒