Меѓународната заедница нема унифициран став за национализмот

Можно ли е т.н. „меѓународна“ всушност да ги креира и стимулира овие добро познати ретроградни општествени феномени и да креира хаос во кревките демократии за да оствари цели на доминација или менаџмент со државите и да воспостави модерен вазален однос? Јасно е дека има индикатори за тоа Очигледно е дека премиерот на Албанија, Еди Рама, со своите ставови и контроверзни тези, кои континуирано и ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒