КОНЕЧНО КРАЈ НА СТУДЕНОТО ВРЕМЕ: Еве какво време не чека до крајот на Јануари

Се гледа крајот на исклучително студеното време. Со завршувањето на оваа недела конечно ќе почнеме да се одмрзнуваме. Не во буквална смисла на зборот бидејќи и во текот на наредната недела максималните температури ќе бидат во негатива, но сепак, студот ќе попушти. Од идната недела, температурите ќе се качуваат до минус 1 а минималните нема да одат под минус 9. Во последната недела од јануари, ...

⇐ DailyВелес Прес ⇒