Коцијанчич: Решението на кризите во Македонија и Албанија е резултат на силна работа

Не сум сигурна дека може да се нарече чудо, но успехот да ја решиме долготрајната политичка криза во БЈР Македонија и Албанија е резултат на силна работа и на политичка волја.Ова денеска на прес-конференција во европската престолнина го истакна портпаролката на Европската комисија, Маја Коцијанчич, запрашана од бугарски новинар „дали е чудо што одеднаш се решија силните и длабоки политички кризи ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒