Груевски: Во 2006 од СДСМ наследивме буџет од 3 милиони евра

Вистината за обвинувањата од страна на СДСМ дека наводно ќе сме им оставеле празен буџет е сосема поинаква. На почетокот од оваа недела, како што слушнавме и во јавноста, во буџетот имаше средства во износ од 180 милиони евра и ова е сумата што ја има на салдото на буџетот, изјави вчера претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. - Од нив, дел, по одлуката на Уставен суд, ќе оди за субвенции на ...

⇐ DailyДневник ⇒