Голема штета во овоштарството од ниските температури во Кичевско

Променливото време во април кога во неколку наврати температурите се спуштија под нулата, им направи големи штети на овоштарите во Кичевско.Така што и покрај обидите да спаси барем дел од планираниот род, се чини дека годинава ќе останат со празни раце.- Ако минатата година мразот ни направи големи штети, но сепак нешто и остана, годинава минусните температури во времето на цветањето на овошките, ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒