Фотографија стара три години ја вметнуваат како да е дел од „За заедничка Македонија“

„Смрт за Шиптари“ е плакатот што го држат в раце млади момчиња, за кои се тврди дека последниве денови се дел од протестите против тиранската платформа во рамките на „За заедничка Македонија“. Ова е веста што вчера кружеше низ медиумите на албански јазик од земјава, а потоа се прошири и во медиумите од Албанија и од Kосово. Сепак, целата спектакуларна вест пренесувана под наслови како „Смрт за ...

⇐ DailyДневник ⇒