ДВ: ДУИ игра за широка коалиција и нови избори - Заев се потешко до нова Влада

Широка коалиција или нов политички договор кријат изјавите на Ахмети дека клучот за решението на кризата е кај ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, пишува , медиум кој важи за близок до СДСМ, повикувајќи се на свои, неименувани извори. „ „Ако 'Тиранската платформа' во морална смисла ја спаси ДУИ, 'Манифестот', 'народните протести' и собраниската блокада се цената што ја испорачува ВМРО-ДПМНЕ за да остане клучен ...

⇐ DailyПрес 24 ⇒